Dit doen wij

Het John de Wolf Sportcourt

Wij plaatsen rood gespoten ronde of ovale courts op plekken in Nederland waar weinig speelruimte is. Per locatie wordt gekeken welke van de twee courts het meest geschikt is. In de rubberen groene vloer, gemaakt van recyclede sportschoenen, is een wolf in lijnen gegraveerd. De vloer is val- en geluiddempend. Er is bewust gekozen voor een court zonder hoeken, omdat het spel hierdoor veiliger en dynamischer wordt. Daarnaast is het gemakkelijker te onderhouden doordat er geen vuil en bladeren in de hoeken kunnen komen.

In het sportcourt zijn er diverse spelvariaties mogelijk zoals: voetbal, panna, trefbal, springtouwen of tikkertje spelen. In de ovale variant is het ook mogelijk om te basketballen. De kinderen kunnen ook hun eigen creativiteit gebruiken om zelf spelvariaties te bedenken.

Creëren van een veilige speelplek

Ieder kind verdient het om in een gezonde en veilige omgeving opgroeien. Een plek in de buurt om samen te spelen met buurtgenootjes. Elkaar ontmoeten op plekken waar weinig ruimte is om veilig te spelen. De sportcourts worden aangelegd in aandachtswijken en steden waar weinig ruimte is om veilig te spelen. De buurten zijn tegenwoordig dicht bebouwd en de straat staat vol met auto’s. Door het plaatsen van sportcourts creëren wij een veilige ontmoetingsplek voor kinderen. We richten ons op plekken waar weinig speelruimte is om veilig te spelen. De sportcourts zijn uitstekend geschikt voor beperkte ruimtes.

Wil jij een John de Wolf Sportcourt in jouw wijk?

Wil jij een John de Wolf Sportcourt in jouw wijk? Het is belangrijk dat de gemeente het een geschikte locatie vindt. Zoek medestanders, schrijf een korte motivatie en geef je gegevens door. Neem met ons contact op via het e-mailadres.