Wie zijn we?

Het verhaal van de John de Wolf Sportfoundation

John de Wolf is oud-profvoetballer en voetbaltrainer. Hij groeide op in Schiedam waar hij leerde voetballen bij Schiedamse Boys. Na zijn voetbalcarrière zette John zich maatschappelijk in voornamelijk voor ouderen.

John de Wolf keert nu terug naar zijn roots. Hij verbaast zich al enige tijd over te weinig speelruimte voor kinderen in aandachtswijken en steden. Hij voetbalde zelf met buurtgenootjes op een veldje, de doelen afgezet met een aantal jassen. Zijn droom is om in Nederland betaalbare sportcourts te plaatsen om weer veilig in de buurt te kunnen spelen en sporten.

Spelen, bewegen en sporten in een veilige omgeving om levenslessen en ervaringen op te doen en zo een stabiele basis voor later te creëren. We nodigen leden van sportverenigingen, buurthuizen of organisaties uit om lessen aan te bieden in de sportcourts. Het doel is om kinderen te enthousiasmeren om meer te bewegen en om lid te worden bij een plaatselijke vereniging in de buurt. Buurtbetrokkenheid en het ontwikkelen van sportactiviteiten voor kinderen zijn dan ook de twee belangrijkste speerpunten. John’s motto is: geen enkel kind langs de zijlijn!

Onze doelstelling

Bevordering van sportbeoefening door ieder kind in Nederland. Het creëren van veilige sportplekken, Het ondersteunen van kinderen in moeilijke, al dan niet financiële, omstandigheden. Het geven van voorlichting aan of over kinderen die te maken hebben met diverse problematiek, om bewustwording en gedragsverandering bij kinderen en volwassenen te kunnen bewerkstelligen.

Bekijk hier ons beleidsplan

Onze Gegevens

KVK-nummer: 76663825
RSIN-nummer: 860732484

Jaarrekening 2022: bekijk onze jaarrekening 2022
Publicatieplicht: publicatieplicht fondsenwervende ANBI 2022
Jaarrekening 2021: bekijk onze jaarrekening 2021
Jaarrekening 2019/2020: bekijk onze jaarrekening 2019/2020

Initiatiefnemer en bestuur