Maarssen – Op dinsdag 17 januari  jl. is het John de Wolf Sportcourt op basisschool de Kameleon in Maarssen officieel geopend. Het sportcourt is geplaatst door de John de Wolf Sportfoundation, een initiatief van oud-profvoetballer en huidig Feyenoord assistent-trainer John de Wolf. Met de Foundation (opgericht in december 2019) wil de Wolf veilige sportplekken voor kinderen creëren. Dankzij bijdragen van het Nationaal Fonds voor de Sport en andere sponsoren en fondsen is het volledige schoolplein opgeknapt, waardoor de kinderen kunnen genieten van een avontuurlijk en sportief schoolplein.

Basisschool de Kameleon is gelegen in Maarssen en heeft 237 leerlingen. In de omgeving van de school zijn weinig speelplekken te vinden, waardoor een gezellig potje voetballen er niet in zit. De grote wens van de leerlingen was dat er een goede en veilige plek kwam om ongestoord te voetballen. Directeur Karin Hulzebos: “we wilden heel graag het schoolplein vernieuwen, zodat onze leerlingen op een natuurlijke manier worden uitgedaagd om meer te bewegen en plezier te krijgen in sport. Dat is gelukt dankzij de vele financierders!”  

De opening stond in het teken van sport en spel. Verschillende sportverenigingen uit de buurt gaven workshops, zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis konden maken met de sporten. Na afloop van de workshops werd het sportcourt geopend. Door het drukken op de rode knop is het schoolplein officieel geopend.

Bij de feestelijke opening was ook de Sportspullenbank Stichtse Vecht aanwezig. Die het Sportakkoord Stichtse Vecht helpt bij het nastreven van een duurzame sport- en beweeg infastructuur waarin iedereen kan sporten en bewegen. Leerlingen die zelf geen sportkleding of sportmaterialen hadden, mochten hier iets uitzoeken.

Het sportcourt is enthousiast in gebruik genomen en er wordt al veel gevoetbald door kinderen.

Naast de sportcourt in Maarssen, zal het Nationaal Fonds voor de Sport dit jaar ook een financiële bijdrage geven voor sportcourts in Vlaardingen. Rotterdam en Zaandam.