Schiedam – Op vrijdag 24 september jl. is het John de Wolf Sportcourt in de wijk Gorzen officieel geopend. Het sportcourt is geplaatst door de John de Wolf Sportfoundation, een initiatief van oud-profvoetballer en huidig Feyenoord-assistent-trainer John de Wolf. Met de Foundation (opgericht in december 2019) wil de Wolf veilige sportplekken voor kinderen creëren. Dankzij de gemeente Schiedam is het hele pleintje opgeknapt, waardoor de hele wijk geniet van een groen en prachtig nieuw pleintje. 

John de Wolf verbaast zich al jaren over het feit dat er te weinig speelruimte voor kinderen is in Nederland. Hij groeide op in Schiedam waar hij leerde voetballen bij de Schiedamse Boys. John voetbalde zelf met buurtgenootjes op een veldje, waarbij de doelen werden afgezet met een paar jassen. De droom van John de Wolf is om opnieuw in het straatbeeld terug te zien dat kinderen ongestoord en veilig kunnen voetballen met buurtgenootjes.

Om deze droom te kunnen waarmaken plaatst de John de Wolf Sportfoundation ronde sportcourts in Nederland om kinderen weer meer te laten bewegen. In de rubberen zwart sportvloer, gemaakt van recyclede sportschoenen, is een wolf in lijnen gegraveerd. De Foundation heeft bewust gekozen voor een sportcourt zonder hoeken, omdat het spel hierdoor veiliger en dynamischer is.

Dankzij een bijdrage van onder andere Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de Vriendenloterij is het John de Wolf Sportcourt geplaatst. Het sportcourt is al een tijdje in gebruik en wordt veel gebruikt door kinderen uit de wijk. John de Wolf is verheugd en de gemeente Schiedam enorm dankbaar voor de bijdrage om het pleintje volledig op te knappen.